Planta zebra are nevoie de o perioada de repaus

Planta zebra are nevoie de o perioada de repaus
Planta zebra, numita si aphelandra, are nevoie de multa umiditate. Aphelandra este o planta ornamentala prin frunzele mari, carnoase, usor gofrate, cu aspect mozaicat.

Este o planta care provine din regiunile mlastinoase, de aceea solul din ghiveci trebuie sa fie pastrat umed in permanenta, pe toata perioada verii. In schimb, nu este pretentioasa fata de lumina. In aceasta perioada, are nevoie de un loc umbrit, ferit de razele directe ale soarelui. Dimineata devreme se stropeste pe frunze.

In toamna, in luna octombrie aphelandrei i se asigura o perioada de repaus. Ghiveciul se tine intr-un loc racoros, de 15 grade Celsius, iar udarile se raresc o data la cateva zile. In aceste conditii se mentine planta pana in anul urmator. In ianuarie - februarie aphelandra se muta iarasi intr-o camera incalzita si luminoasa si se reia udatul zilnic.

Pentru a limita cresterea aphelandrei in inaltime, aceasta este perioada potrivita pentru ciupirea varfului. Daca nu i se limiteaza cresterea, aceasta va creste in inaltime si isi va pierde frunzisul de la baza tulpinii. Prin ciupire se stimuleaza dezvoltarea frunzelor si planta capata aspect de tufa.

Votati articolul

Planta zebra are nevoie de o perioada de repaus
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 3 =