Cum se transplanteaza corect Aphelandra

Cum se transplanteaza corect Aphelandra
Aphelandra, Afelandra sau planta zebra, face parte din familia Acanthaceae si si-a primit numele de la nervurile albe care ii traverseaza frunzele. Originara din zonele tropicale, planta are vegetatie continua, infloreste numai toamna si are nevoie de temperaturi si umiditate crescute. Transplantarea este o operatiune dificila, pentru ca Aphelandra este o planta sensibila, care se pastreaza greu in conditiile de interior.

Pamantul proaspat trebuie sa fie un amestec de mranita si pamant de frunze. Se transplanteaza planta inainte de udare, pentru ca intregul calup de radacini sa se desprinda usor din ghiveciul vechi. Vasul nou, ceva mai mare decat precedentul, se umple cu un strat de pamant, se aseaza planta si apoi se adauga pamant pana sus. Se uda din belsug si se comleteaza substratul, le nevoie. De a doua zi, udarile revin la normal, urmand sa cresca treptat, pana in vara.

Transplantarea se face numai primavara si numai la nevoie. Dupa inca doua saptamani de acomodare si cand planta arata sanatoasa, se poate incepe ciclul fertilizarilor.

Votati articolul

Cum se transplanteaza corect Aphelandra
Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 - 1 =