Perioada de repaus la hortensia cultivata in ghiveci

Perioada de repaus la hortensia cultivata in ghiveci
Hortensia este o tufa deosebita, apreciata pentru florile sale de mari dimensiuni, bogate, in nuante ce variaza de la alb-verzui, galben si roz, pana la albastru si violet. Desi este o specie complet adaptata la temperaturile de la noi, hortensiile cultivate in ghiveci au nevoie de tratamente speciale peste iarna, in perioada de repaus.

Dupa perioada de inflorire, frunzele incep sa se ofileasca si sa cada una cate una; cand temperaturile de afara scad sub 10 grade Celsius, ghiveciul trebuie adus in interior, pentru ca planta sa intre in perioada de repaus. Hortensia se va tine intr-o camera in care sa fie 2-9 grade Celsius. Perioada de repaus trebuie sa tina cel putin 6 saptamani. Planta poate fi scoasa afara primavara, numai dupa ce a trecut pericolul brumelor sau inghetului.

Pentru a obtine flori mai devreme, se impune fortarea plantei. Aceasta operatiune se incepe in luna decembrie, dar numai dupa ce hortensia a trecut prin cel putin 3 saptamani de repaus.

Votati articolul

Perioada de repaus la hortensia cultivata in ghiveci
Rating:
Nota: 4 din 5 - 6 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 4 =