Mustarul face casa buna cu albinele

Mustarul face casa buna cu albinele
Cultura mustarului poate fi o alternativa la culturile clasice. Se infiinteaza primavara devreme si elibereaza terenul la fel de devreme, pentru ca are o perioada scurta de vegetatie. Din acest punct de vedere, cultura nu pune probleme de irigatie, intr-un an normal meteorologic. Mustarul foloseste in primele etape de vegetatie apa din sol rezultata in urma topirii zapezilor, apoi urmeaza primavara insotita de ploi cel mai adesea.

Vara, atunci cand se instaleaza seceta si arsita, mustarul este deja recoltat.

Mustarul se seamana pe randuri, ca cerealele paioase. Lucrarea se face primavara devreme, imediat ce s-a zvantat terenul si se poate lucra. Se acorda o mare atentie pregatirii patului germinativ, pentru ca samanta mustarului este foarte mica.

Rasare chiar si la temperatura de 1 grade Celsius si plantele tinere suporta gerurile de scurta durata.

Imediat dupa rasarit se fac lucrari de combatere a buruienilor, mustarul fiind sensibil in special in primele etape de vegetatie. La inflorire, pentru stimularea polenizarii, albinele ajuta mult la sporirea productiei. In acest sens, 1-2 stupi la un hectar de cultura se considera ca ajuta la obtinerea unor productii de seminte de mustar de pana la 1,5 tone.

Votati articolul

Mustarul face casa buna cu albinele
Rating:
Nota: 4.25 din 5 - 4 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 1 =