Muscatul dracului (Knautia arvensis)

Muscatul dracului (Knautia arvensis)
Face parte din familia Dipsacaceae si este o planta perena care creste intre 25-100 cm inaltime. Frunzele sale formeaza o roseta la baza tulpinii, iar florile sunt de culoare albastra sau purpurie. Infloreste vara si toamna.

Muscatul dracului se cultiva in plin soare; de fapt, planta creste in mod natural in aceste conditii, aproape ca o buruiana. Pamantul nu trebuie sa fie foarte bogat, insa e necesar sa fie afanat si usor drenabil, de preferinta alcalin, argilos si nisipos. Nu are nevoie de foarte multa apa, decat in perioadele secetoase.

Se inmulteste prin seminte sau prin butasi, primavara; operatiunea nu este neaparat necesara, pentru ca planta se inmulteste si singura, din semintele care cad pe pamant. Nu are nevoie de ingrijiri speciale, insa florile ofilite se pot indeparta de pe tufa. Este foarte rezistenta la boli, insa poate fi atacata de afide.

Planta atrage albinele si fluturii. Este planta perfecta pentru gradinarii cu putin timp liber si pentru rocarii sau gradinile cu aspect rustic.

Votati articolul

Muscatul dracului (Knautia arvensis)
Rating:
Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 - 1 =