Inmultirea prin seminte la Calceolaria

Inmultirea prin seminte la Calceolaria
Calceolaria este o planta decorativa prin flori, originara din zonele temperate. Florile sale se disting atat prin forma ciudata, asemanatoare unei pungi, cat si prin coloritul excentric - roz, galben, rosu cu puncte maronii.

Calceolaria se inmulteste de obicei prin seminte. Desi aceasta metoda este vazuta ca fiind mai dificila, in cazul acestei plante nu este cazul. Semintele sunt mici si se seamana vara, incepand cu luna iunie si pana in august. Se aleg ladite, pahare de iaurt, tavite de plastic sau alte vase, atata timp cat au gauri de scurgere a apei.

Pamantul trebuie sa fie usor, bine maruntit, bogat si usor drenabil. Semintele se intind pur si simplu pe pamant si, fiind foarte mici, nu se acopera; pentru a le proteja sa nu fie luate de vant, rasadnita se acopera cu un clopot de sticla sau cu o coala de hartie. Temperatura propice incoltirii este de 18-20 grade Celsius. Udarea semintelor se realizeaza prin infiltratie sau cu ajutorul unei stropitori cu gauri foarte mici.

Plantutele de Calceolaria apar la 7-10 zile de la semanarea semintelor. Daca densitatea plantelor este prea mare, se recomanda repicarea (smulgerea, rarirea). Cand plantele sunt destul de dezvoltate si au 4-5 frunze, e momentul plantarii in ghivece individuale; se aleg vase de 8-10 cm diametru la inceput. Calceolaria nu este o planta de dimensiuni impresionabile, dar se transpalnteaza, la nevoie, in ghivece de maxim 15-20 cm.

Votati articolul

Inmultirea prin seminte la Calceolaria
Rating:
Nota: 4.83 din 5 - 12 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 3 =