Inmultirea hreanului prin fragmente de radacini

Inmultirea hreanului prin fragmente de radacini
Hreanul are nevoie de un teren bine desfundat, sapat in profunzime si bine ingrasat. Sistemul sau radicular este foarte bine dezvoltat, radacina patrunde pana la un metru adancime. Din acest motiv, planta rezista foarte bine la conditiile secetoase. De asemenea, o metoda facila de inmultire a hreanului este inradacinarea fragmentelor subterane.

Operatiunea se face primavara, prin plantarea segmentelor de radacina in substrat usor de turba amestecata cu nisip. Fragmentele vor inradacina dupa 8-10 zile, in conditiile unei temperaturi aproximativ constante de 16-18 grade Celsius. Perioada completa de inradacinare este de 21-25 zile, timp in care se formeaza si lastarii tulpinii.

Pentru aceasta, se recomanda fragmentele din radacini groase de 0,5 pana la 1,5 cm. Se aleg fragmente din radacinile secundare. Materialul vegetal se recolteaza toamna si pana primavara se pastreaza in strat de nisip umezit, ferit de inghet. Plantarea acestora pentru inradacinare se face primavara devreme, la o distanta de 30-40 cm intre plante. Se va acorda o atentie sporita starpirii buruienilor in primele stadii de vegetatie. Dupa caz, se completeaza golurile, dupa 2-3 saptaani de la plantare.

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.89 din 5 - 225 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 5 =