Gura leului, una din cele mai spectaculoase flori de gradina

Gura leului, una din cele mai spectaculoase flori de gradina
Gura leului sau Antirrhinum majus, este o floare de gradina care face parte din familia Scrophulariaceae si este originara din zonele temperate ale emisferei nordice. Creste inalta de 20-80 cm, ramificata de la baza, cu frunze mici si ovale si flori multicolore si numeroase, dispuse pe un spic lung. Infloreste abundent, din iunie si pana la prima bruma.

Gura leului are nevoie de un pamant putin argilos, usor drenabil si bogat, desi se dezvolta bine in orice tip de sol. Locul cel mai bun este unul expuns in plin soare, conditie pentru ca planta sa infloreasca la maxim. Oricum, pentru ca sa infloreasca abundent, tulpinile cu flori ofilite trebuie indepartate.

Se uda cu regularitate, mai ales in perioadele caniculare, dar numai cand pamantul de la 1 cm adancime este uscat. Excesul de apa dauneaza plantei. Pentru o inflorire abundenta, se recomanda tratarea cu fertilizant de flori diluat in apa de udare, o data pe luna.

Gura leului se inmulteste prin seminte, care ajuns sa infloreasca la 10 saptamani de la semanare.

Votati articolul

Gura leului, una din cele mai spectaculoase flori de gradina
Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 7 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 + 5 =