Folie solar profesionala pentru gradina ta

1) Te scapa de grija aprovizionarii legumelor si fructelor din magazine. Solariile sunt ideale daca vrei sa ai intotdeauna la indemana produse proaspete, fara costuri in plus. Trebuie doar sa investesti putin timp pentru a le oferi atentie in fiecare zi, suficient cat sa poata plantele sa creasca si sa se dezvolte in voie. Solariile le protejeaza de intemperiile naturale chiar si in sezonul iernii.
2) Te ajuta sa faci economii substantiale de bani. Ai calculat vreodata cati bani dai saptamanal pe mancare (care de cele mai multe ori include fructe si legume)? Daca optezi pentru solarii in propria gradina, atunci cheltuielile saptamanale se vor reduce vizibil, deoarece vei avea propriile recolte la indemana.
3) Te ajuta sa petreci mai mult timp in aer liber. Gradinaritul este o activitate placuta si linistitoare. In perioada pandemiei, oamenii au cautat tot felul de activitati pe care sa le poata face in perioada de lockdown, cand restrictiile ne-au impiedicat sa mai apelam la iesiri in aer liber ori de cate ori doream.
Cum sa construiesti un solar, simplu si eficient, pornind de la zero:
- Pregateste terenul pe care doresti sa il construiesti. Acest lucru presupune indepartarea tuturor buruienilor care sunt prezente, saparea, maruntirea si nivelarea solului.
- Dupa acest proces, se poate trece la ridicarea scheletului solarului. Poate fi din lemn, PVC sau tevi metalice.
- Cand scheletul este complet, acoperiti solarul cu folie solar profesionala, recomandata de RegalFermierul.
- Nu uita sa instalezi si un sistem de irigatii modern, care sa acopere toata suprafata solarului, deoarece plantele vor avea nevoie de apa zilnic.
- Planteaza rasadurile dorite la distante potrivite, pentru a se putea dezvolta in liniste. Opteaza pentru rotatia recoltelor.
- Bucura-te de recoltele crescute pe cont propriu, alaturi de cei dragi!
De ce isi doresc oamenii tot mai mult sa creasca legume pe cont propriu? Deoarece au inteles importanta pe care alimentatia sanatoasa o are, iar legumele crescute fara chimicale sunt o adevarata mina de aur pentru sanatate. Cand vine vorba de produsele din comert, provenienta acestora este pusa sub semnul intrebarii, deoarece nu exista o lista clara cu metodele de crestere / cultivare a acestora. Iar faptul ca legumele si fructele din comert (majoritatea) sunt lipsite de gust si de miros, acest lucru ne intareste afirmatia ca acestea clar au fost tratate chimic cu agenti de crestere, pentru a ajunge cat mai repede cu putinta pe rafturile magazinelor noastre. Insa mai repede nu inseamna neaparat si mai bine (bune).
Solariile aflate pe langa casa pot fi o mostenire folositoare si pentru copii sau nepoti, deci constructia acestora este o investitie de viitor, care isi va scoate banii intr-un timp relativ scurt, dar ofera efecte benefice chiar si la o diferenta de ani de zile de cand au fost construite. Oamenii de la oras, inclusiv cei care locuiesc la bloc, au inceput deja sa isi amenajeze mici gradini interioare, deoarece legumele se pot cultiva chiar si la o scara mai mica, in containere si ghivece. Este cea mai simpla si la indemana metoda de a aduce natura in propria locuinta, pentru a te bucura de o oaza de verdeata naturala fara prea mari batai de cap, dar cu beneficii multiple in ceea ce priveste propriul stil de viata. Chiar daca acest trend este mult mai cunoscut in alte tari, a inceput timid sa devina popular si la noi in tara, oferind stilului de viata urban o noua perspectiva, mai benefica pentru corp si suflet.
Ce legume se preteaza la clima de la noi din tara?
Suntem o tara norocoasa, deoarece pe solul din Romania se pot cultiva zeci de specii diferite de legume, deci varietatea nu este ceva ce ne lipseste. Asadar, de la cereale de tot felul, pana la rosii, castraveti, ardei, vinete, fasole, mazare, vita – de – vie, coacazi, agrise si inclusiv pomi fructiferi, toate se pot cultiva fara probleme la noi, in functie de zona geografica. Prin urmare, beneficiem de o clima permisiva din acest punct de vedere. Din acest motiv, agricultorii, legumicultorii si horticultorii privati care traiesc din aceasta activitate de baza si care detin hectare de teren arabile, stiu cum si ce anume sa sadeasca pe propriul teren, pentru a se bucura de venituri substantiale.
Merita sau nu sa construiesti un solar (sau mai multe) pentru tine si familie?
Daca este sa puneti in balanta avantajele pe care le aduc, atunci raspunsul este da – merita cu desavarsire sa investesti o suma de bani pentru construirea unor solarii, de care sa se bucure si membrii familiei, pentru ca din legumele obtinute (pe tot parcursul anului), se pot realiza muraturile, ce se preteaza la consum in perioada iernii, dar si zacusca, legume uscate, legume congelate si alte preparate ce pot fi consumate in decurs de cateva luni de zile, deoarece pot fi depozitate cu succes in camara.
Comentarii 6 comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.