Eucharis, crinul american

Eucharis, crinul american
Crinul american sau Eucharis face parte din famillia Amarylliadaceae si este originar din zonele muntoase din Columbia. Planta are bulbi mari, frunze la fel de supradimensionate, ovale si groase, o tulpina florala de pana la 60 cm si flori asemanatoare cu narcisele, grupate in cate 10 la varful fiecarei tulpini.

Crinul american poate face flori de mai multe ori pe an, daca ii sunt respectate perioadele de repaus alternate cu cele de inflorire. Iarna are nevoie de 13-15 grade Celsius, mult alumina si umiditate. Vara prefera locurile racoroase, semi-umbra si umiditatea crescuta. Pamantul trebuie sa fie poros, nisipos, usor drenabil si bogat.

Se inmulteste prin desprinderea bulbilor laterali, atunci cand acestia sunt suficient de mari (cam la 4 ani). Bulbii nu se planteaza adanc, se uda imediat si mai ales in perioada aparitiei frunzelor. Ghiveciul se schimba numai cand radacinile su consumat tot pamantul.

Votati articolul

Eucharis, crinul american
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 - 3 =