Divizarea plantelor perene se face primavara

Divizarea plantelor perene se face primavara
Primavara incepe cu adevarat calendarul lucrarilor de gradinarit si tot atunci incep operatiunile de ingrijire a plantelor, fie ca e vorba de cele de ghiveci, fie despre cele de gradina.

Divizarea este o metoda de inmultire simpla si usoara a plantelor, pe care o poate realiza oricine si pentru care nu sunt necesare cunostinte avansate de gradinarit.

In primul rand, divizarea se face numai daca frunzele plantelor sunt bine dezvoltate. Daca planta este foarte bine dezvoltata si a depasit spatiul care i-a fost alocat initial, atunci e momentul sa fie inmultita in acest mod. Divizarea are si scopul de a pastra tufele de plante cat mai viguroase.

Scoaterea din pamant a plantei trebuie facuta cu foarte mare atentie.

Pe cat posibil, calupul de pamant din jurul radacinilor trebuie lasat cat mai intact; evident, radacinile nu trebuie rupte. Foloseste o furca sau o cazma pentru a sapa usor.

Uda bine groapile in care vor intra radacinile, acopera cu pamant fara sa apesi prea tare si, daca e nevoie sprijina planta de o tija.

Plantele se divizeaza in perioade nu prea calduroase si nici la miezul zilei, pentru ca soarele si vantul calduros pot usca rapid radacinile.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 5 =