Cum se planteaza bulbul de Amarylis

Cum se planteaza bulbul de Amarylis
In primul rand, gaseste un ghiveci potrivit. Acesta trebuie sa aiba o gaura de scurgere, sa fie suficient de mare incat sa ramana vreo 3-5 cm in jurul bulbului si sa fie ceva mai adanc.

Foloseste pamant proaspat si curat; nu lua pamant din gradina, pentru ca acela nu se dreneaza foarte bine, iar bulbul putrezeste in conditii de umiditate crescuta.

Bulbul de amarylis trebuie asezat in asa fel incat sa stea in treimea de sus a ghiveciului - astfel va beneficia de o cantitate de apa suficienta pentru cerintele sale. Toarna asadar destul pamant in ghiveci, amplaseaza bulbul pe centru si apoi umple cu pamantul ramas zona din jurul acestuia.

Aseaza ghiveciul intr-un loc relativ racoros si cu multa lumina. Nu este nevoie sa stea in soare direct. Se uda destul de rar pana cand plantuta noua ajunge le 5 cm; de atunci se incepe udarea regulata, iar ghiveciul se intoarce din cand in cand pentru ca planta Amarylisul sa creasca drept. Primii bulbi vor aparea in 5-8 saptamani si pentru a prelungi viata florilor e recomandat ca planta sa nu stea in bataia directa a razelor de soare si nici in caldura.

Votati articolul

Cum se planteaza bulbul de Amarylis
Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 4 =