Cum infloreste sporul casei

Cum infloreste sporul casei
Sporul casei, numita si Lisa cea harnica sau Impatiens, este originara din zonele tropicale ale globului. Numele vine din limba latina si se refera la faptul ca planta infloreste tot timpul anului.

Sporul casei are o tulpina noduroasa, carnoasa si fragila in acelasi timp, frunze lunguiete, usor zimtate pe margini si flori formate din trei petale se trei sepale; au culori aprinse, a caror nuanta variaza de la rosu, rosu-portocaliu, violet, fucsia, pana la hibrizi cu flori bicolore.

Sporul casei are aspect de tufa si pentru ca aceasta sa fie cat mai mare si mai voluminoasa, plantele tinere au nevoie de ciupiri constante. Este adaptata la conditiile de temperatura din Romania, insa iarna are nevoie de cel putin 13 grade Celsius pentru a rezista. Sporul casei iubeste lumina, insa trebuie ferita de razele directe ale soarelui. Pamantul trebuie sa fie mereu umed si nu ii trebuie administrate ingrasaminte.

Se inmulteste prin lastari, care se lasa la inradacinat intr-un pahar de apa.

Votati articolul

Cum infloreste sporul casei
Rating:
Nota: 4.93 din 5 - 21 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 + 5 =