Cultivarea salviei

Cultivarea salviei
Salvia este o planta aromatica care poate sa aduca venituri consistente unui fermier. Salvia este o planta perena, o cultura putand fi exploatata pana la zece ani.

Inainte de infiintarea culturii, solul se lucreaza in adancime si se administreaza gunoi de grajd bine descompus, 30-35t/ha. Cultura de salvie se recomanda sa fie infiintata dupa leguminoase, borceaguri sau cereale paioase.

Cultura de salvie poate fi infiintata prin semanat direct in camp sau prin plantarea rasadurilor, toamna sau primavara. In cazul semanatului, acesta se face mecanizat, cu semanatoarea tip SUP-21 sau SUP-29. Se seamana pe randuri distantate la 50-60 cm.

In cazul infiintarii culturii prin rasad, acestea se obtin prin semanatul in rasadnite calde, pentru plantarea in primavara. Se seamana in luna februarie, apoi rasadul se repica astfel incat plantarea in locul definitiv sa fie facuta in lunile aprilie - mai.

Dupa al doilea an, o lucrare specifica culturii de salvie este reintinerirea, prin taierea tulpinilor care tind sa devina lignificate. Aceasta lucrare sporeste cantitatea de frunze ce poate fi recoltata. De asemenea, se va acorda atentie combaterii bolilor si dasunatorilor. Un fermier poate sa recolteze de pe un singur hectar de salvie pana la trei tone. In primul an se obtine productii mai mici, de 1 - 1,2 tone la hectar

Votati articolul

Cultivarea salviei
Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 3 =