Cultivarea ridichilor

Cultivarea ridichilor
Ridichea este o planta erbacee, cu frunze lungi, crestate pe margini si o radacina carnoasa si comestibila, cu o forma conica, sferica sau alungita. Ridichile dau culoare si o textura crocanta salatelor. Iata cum se cultiva...

Ridichile ajung la maturitate in numai trei saptamani si pot fi cultivate singure sau ca plante de demarcatie intre randurile de legume care rasar mai tarziu, precum morcovii si pastranacul.

Semintele de ridichi se seamana in martie sau in august, la 3-4 cm adancime si 10-12 cm distanta intre randuri; pamantul se asaza deasupra, se batatoreste si se uda moderat. Imediat ce apar plantutele, acestea trebuie udate regulat, mai ales in conditiile de seceta; se inlatura buruienile si se face o fertilizare.

Ridichile se pot planta alaturi de castraveti, dovleac sau spanac, pentru ca actioneaza ca un agent ecologic de indepartare a daunatorilor. Nu se planteaza in apropierea verzei.

Recoltarea se face imediat ce radacinile s-au maturizat; ridichile de dimensiuni mari sunt lemnoase si prezinta crapaturi.

Votati articolul

Cultivarea ridichilor
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 3 =