Cultivarea lalelelor in adaposturi tip solar

Calitatea florilor este, de asemenea, superioara celei a lalelelor cultivate in spatii deschise. Ea poate fi periclitata, insa, de instalarea unui microclimat cu umiditate peste limitele admise, datorita aparitiei condensului. Aceasta se poate datora unei aerisiri necorespunzatoare si utilizarii unor folii de slaba calitate.
In aceste conditii de umiditate excesiva se pot instala cu usurinta ciuperci fitopatogene care ataca plantele cultivate.
Pentru acest mod de cultura, bulbii se planteaza in brazde cu latimea de 1 m sau 1,20 m si lungimea de 15—20 m. Instalarea adaposturilor de tip solar/tunel se face primavara, dupa rasarirea plantelor, in cursul lunii martie. Se fixeaza mai intai scheletul, care poate fi din nuiele de diverse specii lemnoase, arcuri din tuburi PCV sau din metal (fier beton cu grosimea de 4—5 mm). Acestea se dispun la distanta de 1 m de-a lungul brazdei.
Inaltimea tunelului se recomanda la minim la 50—60 cm.
Aerisirea se face pe la capetele tunelului, iar in zilele cu soare se descopera cea 1—2 ore.
Din momentul colorarii bobocilor se poate renunta la folie.
Comentarii 0 comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.