Asparagus are nevoie de multa lumina

Asparagus are nevoie de multa lumina
Asparagusul este o planta apreciata atat pentru decorarea locuintelor cat si pentru realizarea aranjamentelor si decoratiunilor florale.

Se cultiva mai multe specii de asparagus, dintre care la noi in tara mai cunoscute sunt Asparagus sprengerii si Aspara­gus plumosus. Ele sunt decorative prin frunzis, desi merita mentionat ca asa-zisele frunze sunt de fapt ramurile subtiri ale plantei. Frunzele propriu-zise sunt niste mici spini sau solzi, la Asparagus sprengeri ele sunt mai alte (1-2 mm), tulpinile atarnand, iar la Asparagus plumosus sunt filiforme, cu tulpinile frumos arcuite.

Fiind o planta pletoasa, atarnatoare, se va aseza in locuri inalte.

nmultirea asparagusului se face relativ, ori prin cultivarea semintelor, pri prin despartirea tufei. Aceasta din urma operatiune se face primavara.

Asparagus are nevoie de multa lumina, iar iarna rezista la temperaturi scazute, de pana la 5-10 grade Celsius. Se uda mai rar, dar locul trebuie in continuare sa fie cat mai luminat. Asparagus este mai sensibil la lipsa luminii suficiente decat la frig. Primele simptome sunt pierderea masiva a "acelor" si, ulterior, uscarea plantei.

Votati articolul

Asparagus are nevoie de multa lumina
Rating:
Nota: 4.88 din 5 - 4 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 + 4 =