Altoirea cactusilor si plantelor suculente

Altoirea cactusilor si plantelor suculente
La cactusi, altoirea este o tehnica folosita pentru a schimba aspectul unei plante batrane, inestetice sau bolnave. Desi metoda este simpla, necesita multa atentie si folosirea unor materiale curate, inclusiv a unor parti de planta sanatoase si cat mai curate posibil.

Altoirea se realizeaza numai intre plante compatibile, la care rata de reusita este de 100%. La inceput este recomandata altoirea unei plante cu o alta parte de planta de aceeasi specie (de exemplu, altoirea unui cactus cu varful imbatranit si urat din punct de vedere estetic, cu terminatia unui alt cactus din aceeasi specie, dar care are trunchiul bolnav sau maronit). Altoirea se face numai in perioada de vegetatie, pentru ca atunci plantele sunt foarte puternice si se regenereaza usor.

Partile de planta care urmeaza sa fie lipite prin altoire se taie cu un cutit sau cutter curat, spalat in prealabil; taietura trebuie sa fie perfect dreapta sau pe cat posibil, astfel incat alipirea sa fie cat mai completa - partile care nu se unesc perfect se pot usca sau mucegai. Bucatile de planta se unesc si se fixeaza una de alta cu ajutorul unui elastic sau al unei sfori. Planta altoita se tine la lumina puternica, insa filtrata.

Votati articolul

Altoirea cactusilor si plantelor suculente
Rating:
Nota: 3.59 din 5 - 23 voturi.

Comentarii 1 comentarii

Dubneurne 21 August 2022
do i need a prescription for stromectol Viagra Bestellen Per Uberweisung

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 - 2 =