Aeonium - scurt ghid de ingrijire

Aeonium - scurt ghid de ingrijire
Aeonium face parte din familie Crassulaceae. Este o planta suculenta deosebita, cu frunze carnoase mici si dispuse in forma de rozeta.

Aeonium are nevoie de multa lumina, insa trebuie ferita de razele directe ale soarelui, mai ales pe timpul verii. Aeonium nu tolereaza temperaturile extrem de ridicate, asa ca trebuie asezate intr-un loc in care sa beneficieze de lumina filtrata si chiar semi-umbra in verile caniculare. Se uda regulat in timpul perioadei de vegetatie, adica vara, dar se uda numai cand pamantul de la suprafata ghiveciului s-a uscat. Pentru ca Aeonium are radacini scurte, este mai putin rezistenta la seceta decat alte plante suculente. Pamantul trebuie sa fie afanat si usor drenabil. Se pot aplica fertilizatori speciali pentru cactusi si plante suculente, la nevoie si numai pe perioada de vara.

Transplantarea nu este neaparat necesara, pentru ca Aeonium nu creste repede. Radacinile sunt slabe si firave, asa ca trebuie ferite cat de mult in procesul transplantarii. Operatiunea se face, daca e neaparat necesara, numai la inceputul perioadei de vegetatie.

Aeonium se inmulteste prin butasi de frunze. Se ia cate o frunza, se lasa putin la aer ca sa se usuce taietura si apoi se planteaza in pamant; se uda zilnic, in asa fel incat pamantul sa fie mereu umed, iar ghiveciul se tine intr-unloc cald, ferit de curentii de aer. Unele specii se inmultesc si prin seminte.

Votati articolul

Aeonium - scurt ghid de ingrijire
Rating:
Nota: 4.38 din 5 - 173 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 2 =