Adenium, trandafirul desertului

Adenium, trandafirul desertului
Adenium este o planta cu aspect deosebit, mai ales din cauza tulpinii foarte umflate si a florilor de culoare rosu intens. Creste frumos si in conditiile de apartament, atata timp cat primeste suficienta lumina si caldura. Seva plantei este toxica.

Adenium se cultiva in plin soare, locul perfect pentru ghiveci fiind pervazul unei ferestre orientate spre sud. Pamantul trebuie sa fie usor acid, ideal cu 6.0 pH, si usor drenabil.

Se uda regulat, primavara si vara; udarile se reduc mult pe timpul iernii, dar nu se opresc, planta trebuie sa primeasca suficienta apa incat sa nu isi piarda frunzele. Rezista la temperaturi de cel putin 10 grade Celsius, dar ca sa nu isi piarda frunzele in sezonul rece, are nevoie de cel putin 15 grade Celsius. Adenium se poate trata cu substante fertilizatoare lichide, dar numai primavara si vara. Se transplanteaza la nevoie, primavara sau vara, dupa cateva zile fara apa (pentru ca radacinile sa iasa mai usor); udarile se reiau dupa o saptamana de la transplantare.

Adenium se inmulteste prin seminte. Acestea se seamana imediat ce ‚fructul’ s-a copt, pentru ca atunci au cea mai mare putere de germinatie. O alta metoda de inmultire care se practica cu succes este cea prin butasi de ramuri, insa noile plante nu vor avea tulpina umflata a plantei-mama.

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.55 din 5 - 11 voturi.

Comentarii 2 comentarii

livia 24 Octombrie 2015
continui, este intr-un vas de plastic.credeti ca se va dzvolta vrodata sa si infloreasca? ce trebuie sa fac sa-i fie foarte bine?
livia 24 Octombrie 2015
Am primit un trandafir Anouk ar 30 de cm. in inaltime , cateva frunze si nua reflori.E

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 2 =