7 unelte necesare pentru gradinarul incepator

Desi au aparut variante mecanizate pentru orice buzunar si pentru orice tip de gradina, uneltele de mana raman nelipsite din magazia unui gradinar incepator.

1. Grebla. Este poate cea mai versatila unealta din gradina, deoarece ajuta la pregatirea patului germinativ, la adunatul frunzelor uscate sau a buruienilor, la amestecarea compostului si realizarea de diferite combinatii de pamant de flori.

2. Stropitoarea. Poti sa alegi intre stropitoarele din tabla galvanizata sau cele compacte, din material plastic. Acestea vin in mai multe forme si dimensiuni si sunt mai rezistente, mai durabile.

3. Foarfeci de mana. Sunt necesare pentru aproape orice lucrare care trebuie facuta in gradina, la pomii fructiferi, trandafiri, tufe sau arbusti decorativi. Alege un model de calitate, care sa ti se aseze bine in mana.

4. Foarfeci cu maner lung. Sunt bune pentru taierea ramurilor uscate la care nu ajungi nici macar cu o scara.

5. O roaba. Fie ca ai o gradina mica, fie ca e o livada intreaga, o roaba e mereu necesara: cu ea poti cara sacii cu pamant de flori, ghivecele, uneltele de gradinarit, furtunul de udat, puietii care trebuie plantati.

6. O sapaliga. Un fel de lopata mica, sapaliga e necesara atunci cand radacinile plantei injurul careia sapi sunt foarte sensibile.

7. Cazmaua. Este nelipsita din arsenalul oricarui gradinar. Cu ajutorul ei se mobilizeaza solul primavara si toamna, se planteaza pomii fructiferi sau vita de vie.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Articole conexe

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 5 =