Unelte necesare in gradina

Unelte necesare in gradina
Daca locuim la curte, este necesar sa ne amenajam o mica gradina pentru a ne relaxa si a ne elibera de stres. Ne putem transforma din impatimiti ai televizorului in mici gradinari. Pentru asta insa avem nevoie de cateva unelte, pe care o sa vi le prezentam in randurile urmatoare.
- Manusi gradinarit - Inainte de a incepe orice treba in gradina, trebuie sa ne protejam mainile (mai ales domnisoarele si doamnele care tin la manechiura). Sunt manusi de bumbac cu insertii de PVC impotriva alunecarii, manusi de cauciuc, manusi pe piele, pentru mediu uscat sau umed. - Foarfeca de gradina - Exista mai multe modele de foarfece, depinzand de specie sau mod de utilizare. Gasim in magazine o multitudine de modele de la cele mai simple pana la cele cu design modern. - Fierastraul - Se foloseste atunci cand trebuie sa taiem crengi mai groase sau resturi de lemn pe care nu le putem taia cu foarfeca. Sunt fierastraie cu maner telescopic, cu lama curbata sau dreapta, fierastrau arc, cu dantura simpla sau dubla pentru usurarea taierii lemnului verde. - Cazma, lopata, sapa - Utile pentru saparea santurilor, sau taierea diverselor radacini care ne incurca, precum si pentru mutarea pamantului; sub diverse forme, drepte, rotunde sau in forma literei "V", cu maner din lemn sau din fibra, drepte sau pliabile. Sunt unelte indispensabile chiar daca nu suntem prea pretentiosi cu gradina noastra. - Grebla - unealta antica, nelipsita in curtea oricarui gospodar. Folosita la curatarea terenului sau la pragatirea solului pentru plantare. Sunt din lemn, plastic sau otel, mini-greble sau cu coada de pana la 2 m. - Mistria - Nu o folosesc doar zidarii. Aceasta unealta are lama dreapta sau curbata, maner din lemn sau plastic cu insertii de cauciuc pentru o prindere buna. Se foloseste pentru nivelarea solului, pregatirea acestuia si plantarea efectiva. - Roaba - In vechime erau construite integral din lemn apoi din metal. Astazi se gasesc in dimensiuni variate, cu roti si manere de cauciuc. Se folosesc pentru transportul gunoiului sau a diverselor obiecte mai grele. O roaba din lemn poate deveni un deosebit obiect decorativ in gradina sau chiar un ghiveci pentru o planta mare. - Bidoane de apă şi furtune - Nu putem conta mereu pe mama natura pentru a ne uda gradina. Folosim bidoanele pentru a incalzi apa la soare deoarece sunt plante care necesita apa la temperatura mediului. CAnd vine vorba de furtune oferta este foarte larga; de la furtune simple cu diverse capete pentru diretionarea si imprastierea jetului de apa pana la mini-instalatii de irigare. Pentru a le folosi un timp indelungat este necesar sa le intretinem cu atentie. Sa nu uitam sa le curatam dupa fiecare utilizare si din cand in cand sa stergem partile metalice cu o carpa imbibata in putin ulei, precum si le pastram la adapost.
unelte gradinarit, gradina, intretinere gradina, hobby gradinarit

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 4 =