Ceaiul de macese, ideal pentru intarirea sistemului imunitar

Ceaiul de macese, ideal pentru intarirea sistemului imunitar
Macesele sunt foarte apreciate in medicina naturista, in special datorita complexului de vitamine pe care il contin: au de 50 de ori mai multa vitamina C decat citricele si de 200 de ori mai multa decat merele. Pot fi consumate sub forma de pulbere, siropuri, ceaiuri, dulceturi, gemuri.
Pe langa faptul ca sunt gustoase si racoritoare, bauturile preparate din macese mentin buna functionare a vaselor capilare si normalizeaza circulatia sangelui.

Cum se prepara infuzia de macese? Doua linguri de macese proaspete sau o lingura de macese uscate zdrobite se pun in 200 ml apa clocotita. Ceaiul se lasa la infuzat timp de 15 minute; dupa aceea, se strecoara si se bea caldut.

Cu un gust acrisor, ceaiul poseda proprietati de revigorare si remineralizare, fiind un excelent energizant. Este benefic in perioadele de suprasolicitare fizica si intelectuala, anxietate, nevroza, febra.

Prin continutul de substante active (vitaminele A, D, E, B1, B2, K), zaharuri, uleiuri volatile, lecitina si minerale (calciu, magneziu fier, potasiu) sunt considerate un medicament naturist, revigorant, care alunga oboseala.

Vitamina C din fructele de maces intareste imunitatea organismului, prevenind afectiunile specifice sezonului rece (raceala, gripa, etc).
Prin continutul ridicat in vitamine si minerale fructele dau rezultate uimitoare si in caz de anemie.

Specialistii spun ca datorita acizilor si a pectinei sunt un aliat de nadejde in lupta cu kilogramele in plus. Ceaiul stimuleaza arderile, contribuind la reducerea depozitelor de grasime.

Una din calitatile pe care le are ceaiul de macese, daca este baut constant, este aceea de a echilibra nivelul colesterolului. Pentru combaterea bolilor de inima, toamna si primavara se poate face un tratament de o luna cu pulbere de macese, din care se consuma 4-6 lingurite pe zi, pe stomacul gol.

Nu se poate trece cu vederea faptul ca ceaiul de macese este util atat in eliminarea pietrelor sau nisipului la rinichi cat si in alte numeroase afectiuni. Ceaiul nu are efecte adverse si poate fi consumat perioade lungi de timp.

Citeste mai departe despre Beneficiile ceaiului de salcam

Sursa foto: eatweeds.co.uk

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.71 din 5 - 7 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 1 =