Marmelada de macese
Data | 00 0000
Macesele sunt foarte bogate in vitamina C si sunt unul din alimentele
care intaresc sistemul imunitar.
Ai nevoie de:
1 kg piure de macese
400 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
1 cana apa
Preparare:
Macesele se curata de codite si se partile negre, dupa care se spala
foarte bine. Macesele se taie pe jumatate, se curata si pe dinauntru
de samburi si puf, apoi se pun intr-o cratita sa se inmoaie. La final
se dau prin masina de tocat sau se mixeaza la blender, pentru a obtine
un piure. Apa se pune la fiert impreuna cu zaharul pana devin un sirop
gros; acest sirop se toarna incet peste piureul de macese si se
lasa sa fiarba 20-30 de minute, amestecand in continuu.
Comentarii 0 comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.