Marmelada de macese

Marmelada de macese
Macesele sunt foarte bogate in vitamina C si sunt unul din alimentele care intaresc sistemul imunitar.

Ai nevoie de:
1 kg piure de macese
400 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
1 cana apa

Preparare:
Macesele se curata de codite si se partile negre, dupa care se spala foarte bine. Macesele se taie pe jumatate, se curata si pe dinauntru de samburi si puf, apoi se pun intr-o cratita sa se inmoaie. La final se dau prin masina de tocat sau se mixeaza la blender, pentru a obtine un piure. Apa se pune la fiert impreuna cu zaharul pana devin un sirop gros; acest sirop se toarna incet peste piureul de macese si se lasa sa fiarba 20-30 de minute, amestecand in continuu.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 4 =