Ce "secrete" ascunde papadia

Ce
Papadia este o planta erbacee perena, originara din Europa si Asia. Ea poate atinge pana la 30 cm inaltime, are frunze lungi si zimtate si o floare mare, galbena, care apare in aprilie si mai.

Considerata o planta comuna, o buruiana, papadia ne uimeste prin intrebuintarile sale multiple in diverse tratamente naturiste si retete de bucatarie. Se pare ca banala floare galbena pe care o intalnim la marginea drumului ascunde multe secrete...

Frunzele de papadie trebuie recoltate cand sunt tinere (primavara), se lasa la uscat si se folosesc la infuzii sau pentru prepararea extractelor. Radacina de papadie este si ea deosebit de interesanta din punct de vedere al tratamentelor naturiste si se colecteaza tot primavara.

Papadia este un diuretic puternic, ajuta in lupta impotriva kilogramelor in plus, a celulitei si a obezitatii; are efecte laxative, stimuleaza functiile ficatului si astfel curata organismul de toxine.

Votati articolul

Ce "secrete" ascunde papadia
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 1 =