Elemente care nu pot lipsi dintr-o casa inteligenta

Elemente care nu pot lipsi dintr-o casa inteligenta
Astazi, casele inteligente au devenit o normalitate si nu mai sunt un lux, neaparat, ci o solutie eficienta de imbunatatire a vietii. Desi par a fi ceva mai costisitoare, in urma unor calcule de intretinere, se poate realiza eficienta pe care o are o casa smart din punct de vedere economic. In plus, aduce beneficii majore in viata proprietarilor, care isi vor simplifica semnificativ activitatile din casa.

Dispozitivele unei case smart pot fi controlate atat din interiorul locuintei, dar si de la distanta. De aici pornesc nenumarate beneficii ale transformarii unei locuinte clasice, in una inteligenta. Specialistii Case-Smart.ro recomanda consultarea cu atentie a informatiilor privind elementele esentiale ale unei case smart, pentru a face cea mai buna alegere calitate-pret.

Dispozitive necesare pentru construirea unei case inteligente

In scopul transformarii unei locuinte clasice in una inteligenta, proprietarii trebuie sa ia in calcul cateva sisteme de baza, care le vor schimba radical viata.

Prin montarea unor termostate wireless, temperatura din casa poate fi mentinuta in functie de preferintele proprietarilor. Reglarea unei anumite temperaturi in casa de la distanta este foarte eficienta, mai ales din punct de vedere al economiilor financiare. Costurile facturilor se vor reduce semnificativ din momentul in care sistemul de incalzire va functiona doar atunci cand se va semnala o temperatura mai scazuta decat cea setata de proprietari.

Un sistem de securitate pentru casa este benefic pentru intreaga familie. Este vorba despre un sistem complex, care sa previna proprietarii cu privire la orice fel de pericol: incendiu, musafiri nepoftiti. Asadar, in momentul in care sistemul de securitate va identifica oricare dintre evenimentele care ar putea afecta membri familiei sau casa, proprietarii vor fi alertati, indiferent de locatia lor.

Din acest tip de sistem smart fac parte camerele de supraveghere care inregistreaza doar atunci cand detecteaza miscare, urmand ca aplicatia sa il informeze pe proprietar. In cazul in care oamenii se afla la distanta, prin intermediul aplicatiei pot fi semnalate autoritatile. O functie inovatoare de care dispun camerele de supraveghere inteligente este recunoasterea faciala. Astfel, proprietarii nu vor fi alertati, doar in cazul in care persoanele identificate sunt necunoscute sistemului de siguranta.

Este important, de asemenea, sa se aleaga senzori inteligenti, precum cei de: miscare, detectarea fumului, reglarea luminii si a temperaturii, control al curentului electric si altele asemenea. Fara acesti senzori, tehnologiile unei case smart nu ar functiona eficient. Un tip de senzor este cel de detectare a miscarii, pentru a controla sistemul de iluminat din casa. Asadar, becurile dintr-o incapere vor functiona doar la detectarea miscarii.

Nici sistemul de iluminat inovativ nu poate fi omis cand in discutie intra construirea unei case inteligente. Proprietarii pot avea acces la intreg sistemul de iluminat din casa doar accesand o aplicatie. Nu mai este necesara deplasarea in fiecare incapere din locuinta pentru a verifica daca exista becuri care functioneaza inutil, ci o pot face printr-o singura apasare de buton.

Nu in ultimul rand, electrocasnicele smart sunt de nelipsit dintr-o astfel de locuinta. Unul dintre acestea este frigiderul inteligent, care poate identifica lipsa unor anumite alimente consumate in mod frecvent de catre proprietari si adaugarea acestora pe o lista de cumparaturi. Alte electrocasnice sunt masina de spalat rufe sau vase, precum si aerul conditionat, ce pot fi programate de la distanta cu ajutorul aplicatiei.

Votati articolul

Elemente care nu pot lipsi dintr-o casa inteligenta
Rating:
Nota: 5 din 5 - 4 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 - 4 =