Care sunt beneficiile vinului rosu pentru sanatate

Data | 00 0000
Pe langa faptul ca ofera savoare preparatelor culinare, vinul rosu are multiple beneficii pentru sanatate. Poate fi considerat un adevarat medicament.
Dupa o zi obositoare, un pahar de vin rosu este o metoda foarte buna de a te relaxa. Numeroase studii efectuate de-a lungul anilor au ajuns la concluzia ca acesta licoare este benefica sanatatii.
Consumat cu moderatie, creste rezistenta impotriva bolilor si intareste imunitatea organismului.
1. Previne imbatranirea pielii
Vinul rosu contine o substanta numita resveratrol care previne imbatranirea tenului, lupta impotriva radicalilor liberi si creste elasticitatea pielii. Este folosit in industria cosmetica datorita continutului ridicat de antioxidanti care confera pielii un aspect luminos.
Acest antioxidant se mai gaseste in struguri, afine, coacaze. Datorita acestui compus, este recomandat pentru mastile faciale.
2. Inhiba dezvoltarea celulelor canceroase
Se stie faptul ca strugurii contin polifenoli, substante cu proprietati anticancerigene. Conform unor studii realizate de oamenii de stiinta, vinul rosu poate preveni aparitia cancerului mamar si protejeaza impotriva problemelor de prostata.
Potrivit statisticilor, resveratrolul este de 4-5 ori mai puternic decat betacarotenul si de 20 ori mai puternic decat vitamina C.
3. Imbunatateste sanatatea inimii
Mai mult decat atat, este bine de retinut ca, pe langa faptul ca imbunatateste sanatatea inimii, regleaza nivelul glicemiei. Studiile au demonstrat ca persoanele care consuma moderat vin rosu prezinta un risc mai mic in dezvoltarea afectiunilor cardiovasculare.
Si diabeticii se pot bucura de beneficiile vinului rosu. Asa cum spuneam mai sus, boabele de struguri rosii sunt bogate in resveratrol, un antioxidant care are capacitatea de a reduce nivelul de zahar din sange.
Dar vinul rosu aduce beneficii si la nivelul creierului, sustin cercetatorii. Licoarea impiedica formarea unei proteine care determina aparitia maladiei Alzheimer.
.
Sursa foto: bhg.com
Consumat cu moderatie, creste rezistenta impotriva bolilor si intareste imunitatea organismului.
1. Previne imbatranirea pielii
Vinul rosu contine o substanta numita resveratrol care previne imbatranirea tenului, lupta impotriva radicalilor liberi si creste elasticitatea pielii. Este folosit in industria cosmetica datorita continutului ridicat de antioxidanti care confera pielii un aspect luminos.
Acest antioxidant se mai gaseste in struguri, afine, coacaze. Datorita acestui compus, este recomandat pentru mastile faciale.
2. Inhiba dezvoltarea celulelor canceroase
Se stie faptul ca strugurii contin polifenoli, substante cu proprietati anticancerigene. Conform unor studii realizate de oamenii de stiinta, vinul rosu poate preveni aparitia cancerului mamar si protejeaza impotriva problemelor de prostata.
Potrivit statisticilor, resveratrolul este de 4-5 ori mai puternic decat betacarotenul si de 20 ori mai puternic decat vitamina C.
3. Imbunatateste sanatatea inimii
Mai mult decat atat, este bine de retinut ca, pe langa faptul ca imbunatateste sanatatea inimii, regleaza nivelul glicemiei. Studiile au demonstrat ca persoanele care consuma moderat vin rosu prezinta un risc mai mic in dezvoltarea afectiunilor cardiovasculare.
Si diabeticii se pot bucura de beneficiile vinului rosu. Asa cum spuneam mai sus, boabele de struguri rosii sunt bogate in resveratrol, un antioxidant care are capacitatea de a reduce nivelul de zahar din sange.
Dar vinul rosu aduce beneficii si la nivelul creierului, sustin cercetatorii. Licoarea impiedica formarea unei proteine care determina aparitia maladiei Alzheimer.
.
Sursa foto: bhg.com