Zacusca de fasole

Data | 00 0000
Toamna s-a instalat cu toate fortele si ne imbie cu legumele si
preparatele specifice. Iata cum sa faci o zacusca simpla, cu fasole -
reteta nu e foarte costisitoare si va face deliciul musafirilor.
2 kg fasole alba
2 kg gogosari
4-5 cepe
ulei
800 ml bulion
sare si piper
2 foi de dafin
Fasolea se lasa peste noapte in apa rece si se pune a doua zi la fiert cu sare. Cand e fiarta si racita, se sa prin masina de tocat, la fel ca ceapa si gogosarii - dar se aseaza in castroane separate. Ceapa se caleste intr-o tigaie, cu putin ulei, apoi se pune la fiert intr-o oala inalta, alaturi de toate legumele si foile de dafin, pentru 30 de minute.
Se amesteca continuu, pentru ca sa nu se prinda. Cand e gata se poate pune in borcane.
Se serveste pe bruschete, biscuiti din seminte sau paine neagra.
Comentarii 0 comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.