Zacusca de fasole

Zacusca de fasole
Toamna s-a instalat cu toate fortele si ne imbie cu legumele si preparatele specifice. Iata cum sa faci o zacusca simpla, cu fasole - reteta nu e foarte costisitoare si va face deliciul musafirilor.

2 kg fasole alba

2 kg gogosari

4-5 cepe

ulei

800 ml bulion

sare si piper

2 foi de dafin

Fasolea se lasa peste noapte in apa rece si se pune a doua zi la fiert cu sare. Cand e fiarta si racita, se sa prin masina de tocat, la fel ca ceapa si gogosarii - dar se aseaza in castroane separate. Ceapa se caleste intr-o tigaie, cu putin ulei, apoi se pune la fiert intr-o oala inalta, alaturi de toate legumele si foile de dafin, pentru 30 de minute.

Se amesteca continuu, pentru ca sa nu se prinda. Cand e gata se poate pune in borcane.

Se serveste pe bruschete, biscuiti din seminte sau paine neagra.

Votati articolul

Zacusca de fasole
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 - 4 =