Tort cu fructe si vanilie
Ingrediente:
6 oua
200g unt
150-200g zahar
1 lingura esenta de vanilie
400g faina
1 plic praf de copt
1 varf de cutit de sare
1 lingurita zeama de lamaie
1kg fructe
Preparare:
Zaharul se pune intr-un ibric, se adauga apa cat sa acopere toata cantitatea, dupa care se pune pe foc pana se topeste si devine un sirop gros. Albusurile se bat spuma tare, ca pentru bezea. Galbenusurile se mixeaza cu un varf de sare si se incorporeaza apoi in albusuri. Untul se topeste la bain-marie sau in cuptorul cu microunde (dar sa nu fie fierbinte) si apoi se incorporeaza in amestecul cu oua. Incet-incet se adauga faina, amestecand usor. Spre final, se pune si praful de copt dizolvat cu zeama de lamaie. Aluatul se toarna intr-o tava tapetata cu unt sau ulei si faina (ori o tava de silicon) si deasupra se aranjeaza fructele. Prajitura se da la cuptor pentru 45 de minute. Se poate servi cu frisca.
Comentarii 0 comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.