Tort cu frisca si migdale

Pentru blat:
8 oua
200 g zahar
1 lingurita esenta de vanilie
200 g faina
1 lingurita praf de copt
1 lingurita bicarbonat
Pentru crema:
4 galbenusuri
100 g unt
150 g zahar pudra
150 g migdale prajite
Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul, se adauga esenta de vanilie. Separat se bat albusurile, apoi se amesteca in crema cu galbenusuri; incet se incorporeaza si faina, bicarbonatul, praful de copt. Aluatul acesta se toarna intr-o forma de tort si se da la cuptorul incins pentru 30 de minute. Se face testul scobitorii si cand iese curata, se scoate si se lasa la racit.
Crema cu migdale se prepara din untul frecat spuma cu zaharul pudra, peste care se adauga galbenusurile si migdalele.
Cand blaturl s-a racit, se taie in trei se insiropeaza si se umplu cu crema. Tortul se decoreaza cu frusca, kiwi sau alte fructe de sezon.
Comentarii 0 comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.