Tort cu frisca si migdale

Tort cu frisca si migdale
La ocazii speciale sau de sarbatori se obisnuieste sa servim musafirii cu un tort deosebit atat prin aspect, cat si prin gust.

Pentru blat:
8 oua
200 g zahar
1 lingurita esenta de vanilie
200 g faina
1 lingurita praf de copt
1 lingurita bicarbonat

Pentru crema:
4 galbenusuri
100 g unt
150 g zahar pudra
150 g migdale prajite

Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul, se adauga esenta de vanilie. Separat se bat albusurile, apoi se amesteca in crema cu galbenusuri; incet se incorporeaza si faina, bicarbonatul, praful de copt. Aluatul acesta se toarna intr-o forma de tort si se da la cuptorul incins pentru 30 de minute. Se face testul scobitorii si cand iese curata, se scoate si se lasa la racit.

Crema cu migdale se prepara din untul frecat spuma cu zaharul pudra, peste care se adauga galbenusurile si migdalele.

Cand blaturl s-a racit, se taie in trei se insiropeaza si se umplu cu crema. Tortul se decoreaza cu frusca, kiwi sau alte fructe de sezon.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 - 1 =