Tort economic cu mere

Tort economic cu mere
Tortul cu mere se face rapid si este ieftin in aceasta perioada.

Ingrediente pentru blat: un pachet de unt, 100 de grame de zahar pudra, doua galbenusuri, coaja rasa de la o lamaie si 250 de grame de faina.

Ingrediente pentru umplutura: 1-2 kilograme mere romanesti aromate, zahar, scortisoara.

Pentru glazura: 4 albusuri, 200 de grame de zahar.

Se pregateste un aluat care se intinde in foi subtiri care se coc la cuptor intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Merele se curata si dau pe razatoare. Se calesc intr-o cratita cu zahar si putin unt. Se adauga scortisoara. Se lasa apoi sa se raceasca si cu aceasta compozitie se umplu foile de aluat. Pe ultima foaie se adauga glazura din albusurile batute spuma impreuna cu zaharul.

Tortul astfel construit se da la cuptor 10 minute la foc mic.

Votati articolul

Tort economic cu mere
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 - 2 =