Tarta intoarsa cu banane

Tarta intoarsa cu banane
Bananele sunt bogate in acizi grasi omega 3 si 6, potasiu, magneziu, fier, seleniu, vitamina B6, C si A; ni ridica nivelul de colesterol, dar este o sursa buna de fibre. Daca te-ai saturat sa o consumi cruda, incearca o reteta simpla si rapida de tarta.

Ingrediente:
aluat de foietaj
5 banane
1 lamaie (zeama)
100 g zahar
50 ml apa
30 g margarina pentru prajituri
2 pachete zahar vanilat

Preparare:
Zaharul se pune la fiert cu apa. Se adauga sucul de lamaie. Tava de tarta se unge cu unt sau margarina, apoi se toarna sucul de zahar si lamaie. Bananele se curata de coaja si se feliaza, apoi se aranjeaza in forma, cat mai inghesuite; se pudreaza cu zahar vanilat. Deasupra se intinde o foaie de foietaj, iar marginile se indoaie peste forma de tarta, apoi se taie si se baga in interiorul tavii. Se baga la cuptorul preincalzit, pentru 20-30 de minute. Cnad e gata, se scoate, se lasa 3 minute sa se raceasca si apoi se rastoarna pe un blat de lemn sau un platou. Se serveste cu frisca, fulgi de nuca de cocos sau de ciocolata.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 3 =