Dulce si spectaculos: Serbet de tei

Dulce si spectaculos: Serbet de tei
Oricat ar parea de tentant, serbetul din flori de tei nu este o bunatate pe care poti sa o iei cu tine la birou.

Stiu, ar merge de minune dupa o sedinta prelungita (sau de ce nu, chiar in timpul ei, zanganind discret cu lingurita in borcan, in timp ce un tip la cravata iti arata niste cifre pe un chart). Ar fi armura ideala impotriva unui sef ofticat, a unei supraveghetoare pitigaiate sau a colegilor care au dat in mintea copiilor si iti pun pioneze pe scaun. Ar indulci atmosfera iar daca seful tau ar gusta din el, orele suplimentare s-ar transforma in concedii iar sanctiunile, in prime grase. Eu raman totusi la parerea ca un serbet de flori de tei se savureaza cel mai bine acasa, in pijamale, alaturi de un pahar cu apa rece.

Doua trei maini de flori de tei se curata si se pun la fiert intr-un litru de apa. Zeama obtinuta se strecoara si se pune iar pe foc, dizolvand treptat un kilogram de zahar.

Cand amestecul a devenit mai cleios, se adauga doua lingurite de zeama de lamaie. La sfarsit, se amesteca energic si se toarna in borcane.

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 4 =