Desert cu zmeura
Pentru aluat:
1 pahar faina
1 lingura zahar
1 1/2 lingurita praf de copt
50 g unt moale
100 ml lapte
un praf de sare
Pentru crema de fructe:
4 pahare zmeura proaspata
1/2 pahar de zahar
1 lingurita suc de lamaie
1 lingurita rasa faina
Preparare:
Crema – se amesteca faina cu zaharul, se adauga fructele, sucul de
lamaie si se pune pe foc mic, amestecand in continuu pana cand se
ingroasa compozitia. Se lasa sa fiarba 1 minut, apoi se toarna intr-un
vas termorezistent intins si se baga la cuptor, ca sa se mentina
calda.
Aluatul – se amesteca faina, zaharul, praful de copt, praful de sare, apoi se incorporeaza laptele si untul.
Se scoate vasul cu fructe din cuptor si se toarna aluatul deasupra, in gramajoare. Vasul se reintroduce la cuptor, la foc potrivit, pentru 25-30 de minute.
Desertul se serveste cald, cu smantana dulce sau frisca.
Comentarii 0 comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.