Desert cu zmeura

Desert cu zmeura
Un desert clasic de vara, cand fructele sunt la indemana, o imbinare de prajitura intoarsa cu spuma de fructe. Ca unitate de masura, se foloseste un pahar/cana cu capacitatea de 200 ml. Zmeura poate fi inlocuita cu orice alte fructe de padure: afine, mure, chiar si capsune.

Pentru aluat:
1 pahar faina
1 lingura zahar
1 1/2 lingurita praf de copt
50 g unt moale
100 ml lapte
un praf de sare

Pentru crema de fructe:
4 pahare zmeura proaspata
1/2 pahar de zahar
1 lingurita suc de lamaie
1 lingurita rasa faina

Preparare:
Crema – se amesteca faina cu zaharul, se adauga fructele, sucul de lamaie si se pune pe foc mic, amestecand in continuu pana cand se ingroasa compozitia. Se lasa sa fiarba 1 minut, apoi se toarna intr-un vas termorezistent intins si se baga la cuptor, ca sa se mentina calda.

Aluatul – se amesteca faina, zaharul, praful de copt, praful de sare, apoi se incorporeaza laptele si untul.

Se scoate vasul cu fructe din cuptor si se toarna aluatul deasupra, in gramajoare. Vasul se reintroduce la cuptor, la foc potrivit, pentru 25-30 de minute.

Desertul se serveste cald, cu smantana dulce sau frisca.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 - 4 =