Chec cu mango

Chec cu mango
Daca nu ai mancat niciodata mango sau daca nu iti place prea mult acest fruct, afla ca il poti savura cu ajutorul acestei retete. Checul cu mango este mai aromat dupa cateva zile. Si un mic sfat: ca sa cresca mult, bicarbonatul de sodiu trebuie amestecat cu 2 lingurite de suc de lamaie sau otet.

Ai nevoie de:
250 g faina
1 lingurita bicarbonat de sodiu
3 oua
2 mango
200 g zahar
2 lingurite scortisoara
1 ceasca stafide
1 ceasca nuci pisate
1 ceasca nuca de cocos razuita
100 g unt
100 ml ulei
2 lingurite esenta de vanilie

Preparare:
Faina se combina scortisoara si un praf de sare. Separat, untul se bate cu zaharul si uleiul pana cand devin o crema fina si aerata. Se incorporeaza ouale, pe rand, apoi esenta de vanilie. Treptat se adauga si faina. bicarbonatul se stinge cu otet si se toarna peste compozitie, dupa care se amesteca cu miscari mari. La final, se incorporeaza fructele: mango, curatat de coaja si sambure si taiat bucati mici (sau mixat in blender ori dat pe razatoare), stafidele, nucile si fulgii de cocos.

Tava de chec se unge cu unt, se toarna compozitia si se lasa la cuptorul preincalzit pentru 40-50 de minute.

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.65 din 5 - 23 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 - 1 =