Ce gatim azi? Chiftelute de pui!
Data | 00 0000
Chiftelutele de pui sunt perfecte la micul dejun sau la pranz, alaturi de o garnitura. Le puteti praji in ulei, sau daca doriti o alternativa mai sanatoasa, le puteti pune in tava, la cuptor. Va invit sa le incercati pentru ca sunt absolut delicioase!
Simplu de realizat si foarte aromate, chiftelutele de pui sunt delicioase alaturi de orez sau piure. Pot fi servite ca aperitiv la o masa festiva sau le puteti consuma la servici, la pranz, alaturi de o garnitura.
Ingrediente:
- un piept de pui fara os;
- 1 ceapa;
- o legatura de marar;
- 3 catei de usturoi;
- 1 ou;
- sare si piper;
- 7 linguri de faina;
- ulei pentru prajit.
Cum se prepara chiftelutele de pui:
Incepem reteta prin a pune carnea de pui in masina de tocat sau in robotul de bucatarie. Va recomand sa nu cumparati din supermarket carne de pui tocata pentru ca nu stiti ce contine (grasime, pielite, etc).
Curatam ceapa de coaja si o tocam marunt. Intr-un bol amestecam carnea de pui cu mararul tocat marunt, adaugam ceapa, oul, usturoiul pisat, sarea si piperul. Amestecam compozitia.
Formam chiftelute rotunde, de marimea unei nuci, pe care dam prin faina si le prajim in uleiul incins.
Prajim chiftelutele pana se rumenesc, apoi le scoatem pe un prosop de hartie pentru a absoarbe excesul de ulei.
Se servesc calde sau reci, alaturi de alte garnituri.
Pofta buna!
Sursa foto: bakeyourday.net
Ingrediente:
- un piept de pui fara os;
- 1 ceapa;
- o legatura de marar;
- 3 catei de usturoi;
- 1 ou;
- sare si piper;
- 7 linguri de faina;
- ulei pentru prajit.
Cum se prepara chiftelutele de pui:
Incepem reteta prin a pune carnea de pui in masina de tocat sau in robotul de bucatarie. Va recomand sa nu cumparati din supermarket carne de pui tocata pentru ca nu stiti ce contine (grasime, pielite, etc).
Curatam ceapa de coaja si o tocam marunt. Intr-un bol amestecam carnea de pui cu mararul tocat marunt, adaugam ceapa, oul, usturoiul pisat, sarea si piperul. Amestecam compozitia.
Formam chiftelute rotunde, de marimea unei nuci, pe care dam prin faina si le prajim in uleiul incins.
Prajim chiftelutele pana se rumenesc, apoi le scoatem pe un prosop de hartie pentru a absoarbe excesul de ulei.
Se servesc calde sau reci, alaturi de alte garnituri.
Pofta buna!
Sursa foto: bakeyourday.net
Comentarii 0 comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.