Reteta de aperitiv: Bulete de cascaval

Reteta de aperitiv: Bulete de cascaval
Continuam astazi seria retetelor simple cu un aperitiv. Rumene si delicioase, buletele de cascaval se pot prepara cu diferite tipuri de branza, cu conditia ca acestea sa aiba o consistenta tare.
Buletele de cascaval sunt un aperitiv foarte gustos care nu lipseste de la mesele festive. Daca nu doriti sa le prajiti in ulei, o alternativa mai sanatoasa este sa le puneti in tava, la cuptor.

Ingrediente:

- 4 albusuri;
- 300 g cascalval (sau telemea);
- ulei pentru prajit;
- sare;
- piper.

Cum se prepara buletele de cascaval:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, iar cascavalul se da pe razatoare. Intr-un bol incapator amestecam albusurile cu cascavalul, omogenizam bine compozitia si adaugam sare si piper dupa gust.

Modelam bilutele de dimensiunea unei nuci pe care le asezam pe un platou. Nu este bine sa le facem foarte mari deoarece isi vor dubla volumul in timpul prajirii.

Intr-o tigaie incingem bine uleiul apoi adaugam buletele. Nu le inghesuim in tigaie pentru a le putea intoarce usor cu o spatula.

Se prajesc aproximativ 2 minute pana se rumenesc, apoi se scot pe un prosop absorbant de hartie.
Se servesc calde sau reci.

Pofta buna!


Sursa foto: americastestkitchenfeed.com

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 3 =