Gazaniile, ideale pentru rocarii

Gazaniile, ideale pentru rocarii
Gazania este o planta perena originara din sudul Africii, cultivata in gradinile din tara noastra ca planta anuala. Este excelenta pentru realizarea unor stancarii sau pentru decorarea marginilor aleilor.

Gazania are nevoie de mult soare, dar nu este pretentioasa in privinta solului. Ii prieste pamantul usor, nisipos si tolereaza seceta si arsita verii. Are cerinte mari in privinta temperaturii, de aceea nu se planteaza in gradina decat spre sfarsitul lunii mai.

Se inmulteste prin seminte, recoltate in fiecare an. Semintele se seamana in spatii protejate in luna aprilie si germineaza destul de repede, la o saptamana dupa semanat. Se repica in ghivece cu pamant nisipos si se muta in gradina, la locul definitiv, in a doua jumatate a lui mai.

Exista mai multe specii cultivate, dintre care cea mai cunoscuta este Gazania splendens, cu talie mica si frunzele dispuse in forma de rozeta. Florile sunt grupate in calatidii, sub forma de tub, colorate in diferite nuante de galben si portocaliu. Se deschid in zilele insorite.

Votati articolul

Gazaniile, ideale pentru rocarii
Rating:
Nota: 4.17 din 5 - 3 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 5 =