Ce sunt gradinile verticale

Ce sunt gradinile verticale
Gradinile verticale nu sunt un concept nou, insa este adevarat ca au devenit din ce in ce mai populare pe masura ce spatiul din orase s-a micsorat si a lasat din ce in ce mai putin loc liber pentru gradini mari.

Gradinile verticale s-au nascut din dragostea pentru plante si din dorinta de a aduce verdele si natura chiar si intre peretii stramti ai curtilor.

Gradinile verticale presupun plantarea pe garduri, rafturi, etajere sau jardiniere atarnatoare, spaliere, marginea balcoanelor si chiar pe peretii caselor. Atunci cand vine vorba de amenajarea unei astfel de gradini, fiecare centimetru patrat este important.

Astfel de gradini sunt interesante pentru ca au si marele avantaj de a da un grad mai mare de intimitate curtii, locuintei sau balconului. In plus, este un mod ideal de a crea putina umbra in camerele de bloc sau in balcoanele cu expunere sudica; aici, diferite specii de plante agatatoare pot fi antrenate sa creasca in sus, creand o perdea naturala.

Votati articolul

Ce sunt gradinile verticale
Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 4 =