Alegerea gresiei din casa - criterii importante de selectie

Alegerea gresiei din casa - criterii importante de selectie
Alegerea modelului potrivit de gresie pentru locuinta ta nu este o misiune atat de usoara precum pare. Chiar daca am spune ca alegem o gresie frumoasa din punct de vedere cromatic, in realitate, criteriile de selectie sunt cu mult mai multe, iar pentru a te asigura ca faci alegerea corecta trebuie sa le stii.

Iata ce iti recomandam sa cunosti inainte sa faci o achizitie.

 

Criterii de selectie a gresiei

Gresia este un finisaj elementar in locuinta. Este folosita in bucatarie, baie, chiar si in living sau dormitor, avand in vedere gama variata de modele si materiale pe care o gasim disponibila. Nu mai suntem limitati din punct de vedere al alegerilor, acum avand optiuni potrivite ide gresie indiferent de stilul de amenajare pe care il vrem, de dimensiunea sau de destinatia spatiului.


 

Exista mai multe tipuri de gresie, fiecare model fiind impartit in functie de mai multe criterii, iar cunoasterea detaliilor te poate ajuta sa iei o decizie mult mai buna intr-un timp mai scurt. In primul rand, trebuie sa stii ca placile ceramice sunt smaltuite si nesmaltuite, procesul fiind diferit in momentul coacerii materialelor.

De asmenea, este important de stiut inca de la bun inceput care este locul care va fi acoperit de gresie, vorbim despre un spatiu interior sau exterior. Locurile sunt diferite si tocmai din acest motiv este nevoie de modele diferie de gresie. Gresia pentru interior se potriveste pentru orice camera din interiorul locuintei, in timp ce gresia exterioara trebuie sa fie aleasa in functie de rezistenta in fata traficului intens, antiderapanta si modificari temice.

Gradul de rezistenta este si el verificat in functie de clasificarea PEI, Porcelain Enemel Institute, care masoara cu ajutorul unui instrument rotativ care este rezistenta la abraziune.

Gresia se alege si in functie de dimensiune. Astfel ca, vorbim despre o marime a placilor, care trebuie sa fie direct proportionala cu marimea spatiului in care este montata. Bineinteles ca exista si exceptii, atunci cand vorbim despra placile mici de mozaic sau placile cu motive geometrice.

In functie de incapere. Am spus despre gresie ca este un finisaj potrivit pentru mai multe tipuri de incaperi. Ei bine, pentru bucatarie trebuie evitata gresia glazurata deoarece poate scoate in evidenta foarte usor petele de murdarie si trebuie ales neaparat un model antiderapant, pentru a evita posibilele accidente.

Pentru baie, gresia trebuie sa indeplineasca si ea mai multe conditii. In primul rand sa fie anti-alunecare, dar si rezistenta impotriva umezelii.

Pentru holuri intotdeauna se va alege o gresie de dimensiuni mai mici, dar cu un design diferit, care sa imbunatateasca spatiul lipsit de prea multa culoare din hol.

Cantitatea de gresie necesara este important de stiut inainte de achizitionarea placilor, iar pentru asta trebuie sa iei in calcul in primul rand spatiul pe care vrei sa il acoperi, dar si eventualele intemperii care pot aparea. Asadar, masoara lungimea si latimea spatiului si inmulteste cu aria suprafetei, in metrii patrati. Dupa ce ai facut calculul, adauga cativa metri patrati in plus, pentru a-i avea la indemana in caz de urgenta.

Votati articolul

Alegerea gresiei din casa - criterii importante de selectie
Rating:
Nota: 2.67 din 5 - 6 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 - 1 =