Cum sa alegi usa de la intrare in functie de material

Cum sa alegi usa de la intrare in functie de material
Cand vorbim despre amenajarea locuintei, de cele mai multe ori ne focusam pe alegerea paletei cromatice, a celor mai aspectuoase piese de mobilier si pe alegerea unor obiecte de decor, care sa transforme casa in “acasa”. Astfel ca, ajungem sa nu mai acordam atat de multa atentie unor elemente importante, printre care se numara si usile. Daca usile de interior trebuie alese in functie de stilul pentru care ai optat pentru amenajarea interioara, dar si tinand cont de gradul de izolare fonica si termica, in privinta usilor de exterior lucrurile ar trebui sa fie putin mai serioase. O usa de exterior trebuie sa aiba un aspect placut, deoarece cu aceasta va avea prima data contact orice musafir, trebuie sa fie rezistenta, deoarece are rolul de a ne proteja de musafirii nepoftiti si trebuie sa izoleze termic si fonic, deoarece aceasta este expusa la factorii externi.

Pentru a alege cea mai buna usa de intrare pentru locuinta ta, trebuie sa fii atent la cateva elemente importante, precum materialul din care aceasta este realizata, aspectul ei, calitatea accesoriilor, cat si sistemul de inchidere. Tinand cont de faptul ca usa de la intrare are rol estetic, dar mai ales rol protector, este indicat ca toate elementele enumerate anterior sa fie analizate cu grija, pentru a te asigura ca ai gasit cel mai bun model pentru casa sau apartamentul tau. In privinta materialelor, pe piata vei gasi o gama variata de modele de usi metalice, usi in lemn, usi din aluminiu, usi din PVC sau din termopan. 

Usile metalice 

Spargerile de locuinte sunt din ce in ce mai des intalnite, motiv pentru care, daca vrem sa evitam un eveniment neplacut, ar trebui sa apelam la diferite metode de a tine la distanta musafirii nepoftiti. De aceea, este indicat sa optam pentru usi de intrare din materiale rezistente, cu sisteme de inchidere de calitate. In acest sens, cea mai buna usa este usa metalica, care este foarte rezistenta la socuri mecanice si la diferiti factori externi. Datorita materialului din care este produsa, usa metalica castiga destul de multe aprecieri din punct de vedere al durabilitatii si este si buna izolatoare termic si fonic. In plus, aceasta ofera un aspect impunator casei sau apartamentului tau. 

Usile din lemn

Fie ca vorbim de usi din lemn simplu sau lemn masiv, fie ca vorbim de usi din alte derivate, precum PAL-ul, usile din lemn se afla printre preferatele oamenilor. In primul rand, acest lucru se datoreaza faptului ca, fiind confectionate dintr-un material natural, ele ofera personalitate oricarei locuinte, putand fi destul de usor decorate. In plus, usile din lemn sunt extrem de versatile, putand fi integrate in diferite stiluri de amenajare. In ceea ce priveste siguranta, usile din lemn masiv sunt foarte rezistente la socuri mecanice si nu se deterioreaza odata cu trecerea anilor. Un alt plus al acesti tip de usi este faptul ca sunt foarte bune izolatoare din punct de vedere termic. Daca vrei sa optezi pentru o varianta mai ieftina, poti apela la usile din PAL. Totusi, trebuie sa stii ca acestea nu sunt la fel de bune calitativ, in comparatie cu cele din lemn simplu sau lemn masiv, insa sunt mai usoare si se monteaza mai rapid. 

Usile din aluminiu

Si usile din aluminiu sunt o varianta buna pentru casa ta, acestea fiind durabile si avand un grad ridicat de izolare fonica si termica. Pe piata exista o gama variata de modele de usi de exterior din aluminiu, fie realizate doar din acest material, fie combinate cu alte materiale. Totusi, acestea se intalnesc de cele mai multe ori in cazul cladirilor comerciale sau al spatiilor administrative si mai putin in cazul cladirilor rezidentiale. 

Usile din PVC

Usile de PVC sunt intalnite atat in cazul caselor, cat si in cazul magazinelor sau restaurantelor. Acestea sunt rezistente la temperaturi scazute, iar, daca sunt combinate cu alte materiale (ca de exemplu, termopan), acestea vor fi si bune izolatoare fonic. Pentru a fi si mai rezistente la socuri termice, este indicat sa se apeleze la sisteme de inchidere de calitate. Pe de alta parte, aspectul nu este chiar un punct forte al usilor din PVC, acestea nefiind la fel de versatile ca celelalte tipuri de usi. 

Usile din termopan

Usile din termopan sunt una din cele mai ieftine optiuni, fapt pentru care destul de multe persoane apeleaza la aceasta varianta. In plus, acestea sunt bune izolatoare termic, se intretin usor si sunt rezistente in timp. Ele au un design simplu, ceea ce face ca acestea sa fie usor de integrat in diferite tipuri de amenajari exterioare. Unul din principalele dezavantaje ale usilor din termopan este faptul ca acestea nu sunt atat de sigure si pot fi destul de usor sparte. 

Acum ca stii care sunt cele mai intalnite usi de intrare, dar si care sunt avantajele si dezavantajele acestora, cu siguranta vei gasi cea mai buna varianta pentru casa sau apartamentul tau.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 5 =