4 moduri prin care sa economisesti bani cand te muti intr-o noua casa

4 moduri prin care sa economisesti bani cand te muti intr-o noua casa
Tranzitia la o noua locuinta poate fi un demers foarte costisitor. Achitarea proprietatii, a diferitelor comisioane si taxe sau a chiriei si garantiei, achizitionarea unor noi piese de mobilier, dar si transportarea celor vechi la noua locatie sunt doar cateva dintre operatiunile pe care bugetul tau trebuie sa le acopere.

Insa, exista si modalitati prin care aceste costuri pot fi diminuate. Mai jos ti-am expus trei moduri prin care vei putea economisi bani atunci cand te muti intr-o noua casa.

Spatiul

 

In zilele noastre, exista o tendinta de a vrea mai mult decat avem nevoie. Insa, pe termen lung, un astfel de obicei poate reprezenta un dezavantaj pentru bugetul tau, mai ales atunci cand vine vorba de locuinte. Analizeaza toate activitatile pe care le desfasori in general acasa, stabileste care este spatiul de care ai nevoie pentru a face toate aceste activitati, si abia apoi orienteaza-te spre achizitionarea apartamentului de care ai nevoie.

 

De exemplu, un cuplu aflat la inceput de drum poate opta pentru o garsoniera, si astfel va putea reusi sa economiseasca bani pentru intemeierea unei familii, dar va putea si sa locuiasca in zona pe care si-o doreste, datorita preturilor mai accesibile la aceste tipuri de locuinte.

Perioada

Momentul in care te decizi sa faci mutarea poate fi foarte important. De exemplu, iarna este un moment nepotrivit pentru tranzitia la o noua locuinta, deoarece vremea nu este tocmai prielnica, si costurile la intretinere pot fi destul de mari, in timp ce toamna poate fi un alt caz nefericit daca ai copii, deoarece incepe un nou an scolar si trebuie sa investesti in achizitionarea rechizitelor pentru scoala si gradinita. La sfarsitul primaverii si pe parcursul verii vei avea parte probabil de cele mai potrivite conditii si circumstante in care sa faci mutarea.

Sistemul de incalzire


Este important sa te interesezi cu privire la modul in care locuinta ta va fi incalzita pe durata sezonului rece. Astfel vei afla costurile pe care le ai de suportat, dar si optiunile pe care le ai la dispozitie. De exemplu, in cazul in care locuinta care te intereseaza este conectata la un sistem comun de incalzire, vei stii ca ai varianta de a te debransa de la acesta si ca poti opta pentru o centrala termica de ultima generatie care sa-ti diminueze costurile pe care trebuie sa le platesti lunar pentru incalzirea casei.

Mutarea

Mutarea intr-o noua locuinta presupune si transportarea tuturor lucrurilor personale la noua locatie. Acest proces poate fi foarte consumator de resurse atat din punct de vedere financiar, cat si din punct de vedere al timpului. Nu numai ca vor trebui mutate piesele mari de mobilier la noua locuinta, dar acest demers trebuie realizat pentru toate obiectele din casa, incepand de la vesela de bucatarie, si pana la hainele fiecarui membru al familiei tale.

Insa, exista cateva moduri prin care poti economisi bani si pe mutarea propriu-zisa in noua casa. De exemplu, este recomandata realizarea unei liste cu toate lucrurile care trebuiesc mutate, si apoi segmentarea acestora pentru a putea fi transportate pe rand, si astfel sa fie nevoie de mai putine drumuri de facut. De asemenea, ia in calcul apelarea la ajutorul rudelor sau al prietenilor apropiati pentru a te ajuta cu mutarea. Astfel vei putea evita achitarea unor sume suplimentare catre o firma de transporturi.
 

Sursa foto: cashfloat.co.uk

Votati articolul

4 moduri prin care sa economisesti bani cand te muti intr-o noua casa
Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 5 =