4 lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand construiesti o casa
Alege cu grija arhitectul
In prima faza, ar trebui sa te sfatuiesti cu un arhitect pentru ca acesta sa poata avea in vedere toate cerintele de design. Acesta poate veni cu idei speciale cu privire la arhitectura casei tale, aducand, astfel, un plus valoare aspectului final. Va trebui, totusi, sa fii atent cum alegi un arhitect, pentru ca acesta va trebui sa lucreze indeaproape cu toti cei care vor lucra la casa ta. Din acest motiv, este de preferat sa cauti o persoana cu care sa rezonezi la nivel de idei si care sa fie bine informata cu privire la modul modern de realizare a constructiilor. Arhitectul va fi responsabil de proiectarea casei la nivel estetic si functional, cu accent pe design.
Colaboreaza cu un inginer
Inginerul proiectant si inginerul structurist sunt persoanele cele mai importante de-a lungul procesului de construire. Structuristul este cel responsabil de calcularea structurii la nivel de ansamblu, dar si a elementelor de constructie, astfel incat acestea sa lucreze corect pentru a oferi un spatiu cat mai sigur. O structura trebuie sa reziste incarcarilor si solicitarilor la care este expusa, prin aceasta intelegandu-se factorii climatici, factorii mecanici si de rezistenta, dar si incarcarile exceptionale precum seismele, inundatiile sau accidentele.
Inginerul proiectant este responsabil de transpunerea datelor intr-un proiect de constructii, document care va deveni vital pe toata durata procesului de construire- de la obtinerea autorizatiilor si pana la final. Practic, fara un proiect realizat de catre un inginer specializat nu se obtin avizele de construire, lucru care inseamna, de fapt, imposibilitatea de a construi in legalitate.
Nu evita studiul geotehnic
Verificarea caracteristicilor pe care le are solul pe care ridici imobilul este foarte importanta, pentru ca iti permite sa afli daca terenul rezista si daca permite construirea si la ce adancime ar trebui sa faci fundatia, daca solul nu este perfect coeziv. Studiul geotehnic presupune analizarea solului in laborator si in situ, iar caracteristicile acestuia sunt mentionate chiar si in cadrul proiectului tehnic, drept parte integranta din analiza intregii ipoteze de construire.
Nu te zgarci la materialele de constructii
Cand construiesti o casa de la zero este indicat sa investesti in ea si sa aplici toate cunostintele de baza despre care stii ca iti pot asigura linistea. Spre exemplu, poti implementa, inca din faza de constructie, izolatiile termice, hidroizolatiile si izolatiile fonice, ca sa nu mai intervii mai tarziu asupra constructiei.
De asemenea, ar trebui sa investesti in achizitionarea unor materiale de calitate, durabile, care sa iti garanteze ca nu vor avea nevoie de interventii majore sau mentenanta specifica. Materialele de zidarie pentru pereti, piatra naturala, otelul de calitate, betoanele aditivate, rasinile sunt doar cateva dintre materialele in care chiar merita sa investesti deoarece iti vor oferi certitudinea sigurantei si a confortului.
Atunci cand construiesti, exista multe lucruri la care sa te gandesti. E importanta documentarea. Insa, acolo unde nu esti sigur sau ai nevoie de ajutor, poti apela la specialisti care sa te ajute. Nu uita ca inginerul proiectant si arhitectul ar trebui sa iti fie alaturi pe intreaga durata a executiei, ca sa poti construi in siguranta.
Comentarii 1 comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.