Plante prietenoase cu animalele de companie

Plante prietenoase cu animalele de companie
Unele plantele de interior pot avea o caracteristica speciala care le face nepotrivite pentru o locuinta in care sunt si animale de companie: toxicitatea. Multe plante contin toxine care, daca sunt ingerate, pot duce la boli grave.

Poti avea in casa si animale de companie si plante de interior. Este insa foarte important ce specii alegi, astfel incat sa nu existe nici un risc pentru animalele tale, dar sa obtii si efectul relaxant, decorativ pe care il au cele mai populare plante. Dintre speciile care nu sunt toxice pentru animale, amintim:

Feriga nasture (Pellaea rotundifolia) est eo planta de interior extrem de rezistenta. Face frunze mici si rotunde, ii prieste lumina puternica, indirecta si are nevoie de pamant bogat in substante nutritive.

Gerbera (Gerbera jamesonii) este o superba planta de gradina care poate fi cultivata si ca planta de interior. Numita si margareta africana, gerbera este mai ales folosita in aranjamente florale si buchete. Florile sale in nuante vibrante de galben, rosu, portocaliu sau roz se dezvolta cel mai bine in plin soare si in sol usor drenabil.

Palmierul pitic (Chamaedorea elegans) este un palmier de interior cu frunze de culoare verde deschis si trunchi verde, care poate atinge 90-100 cm inaltime. Trebuie sa beneficieze de umbra sau semi-umbra si de un pamant bogat si fertil.

Peperomia (Peperomia obtusifolia) poate fi cultivata ca planta obisnuita sau ca planta atarnatoare. Are frunze lucioase, de un verde intens si flori albe, care infloresc pe toata perioada anului. Se dezvolta bine in umbra sau semi-umbra, daca este plantata intr-un substrat de buna calitate sau nisipos, care poate retine umezeala.

Votati articolul

Plante prietenoase cu animalele de companie
Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 15 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 - 3 =