Ingrijiri de toamna pentru plantele de apartament

Plantele de apartament infloresc in lunile de primavara si vara, insa incercarea cea mai grea este sa le ajutam sa treaca peste toamna si iarna. Problema o constituie intotdeauna umiditatea ridicata din casa si aerul uscat. Iata cateva sfaturi despre cum poti face mai usoara tranzitia plantelor de apartament peste toamna.

1. Pulverizeaza planta cu apa. Aceasta activitate trebuie repetata zilnic la plantele iubitoare de umiditate, uneori chiar de trei ori pe zi.

2. Sterge frunzele si tulpinile de praf cu o carpa umeda. Praful care se acumuleaza in mod normal astupa porii, impiedica lumina sa ajunga pe frunze.

3. Acorda suficienta lumina plantelor. In anotimpul rece plantele de apartament nu vor mai primi la fel de multa lumina. Muta plantele intr-un loc luminos si nu uita sa rotesti ghiveciul in fiecare saptamana, pentru ca frunzele se vor indrepta intotdeauna catre lumina.

4. Nu folosi fertilizator. Plantele de apartament intra intr-o perioada de repaus pe perioada rece. Fertilizarea se reincepe primavara.

5. Nu schimba ghivecele tuturor plantelor de apartament. Este o actiune care stimuleaza cresterea.

6. Uda mai rar si moderat. Toamna si apoi iarna trebuie schimbat programul de udare. Deoarece rata cresterii este mai scazuta, plantele de apartament nu au nevoie de la fel de multa apa ca vara sau primavara.

Votati articolul

Ingrijiri de toamna pentru plantele de apartament
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 4 =