Cum se prepara o infuzie

Cum se prepara o infuzie
Solutiile extrative apoase sunt cele mai uzitate preparate, in care apa reprezinta solventul pentru principiile active din materia prima vegetala.
Aceste solutii se intalnesc sub forma decoctului, infuziei si a maceratului. Acestea sunt de obicei preparate pentru maxim 24 de ore, deoarece se pot produce degradari datorate proceselor de fermentatie, de exemplu. Cea mai intalnita solutie este infuzia. Peste 1-2 lingurite de planta maruntita puse intr-un vas smaltuit se toarna 250 ml apa clocotita. Se acopera si se lasa la infuzat cca. 15 minute, dupa care se filtreaza prin presare pe o strecuratoare sau printr-un tifon. O extractie mai completa dar mai complicata se face punandu-se peste materia prima vegetala trei parti apa rece, tinandu-se la umectat 5 minute, dupa care se toarna deasupra apa clocotita; infuzia se mai tine apoi inca 5 minute peste baia de apa in clocot; se mai lasa 20-30 minute la infuzat, apoi se filtreaza. Infuzarea se recomada de regula pentru organele de plante la care peretii celulari sunt mai subtiri, ingrosarile secundare ale peretilor celulozei fiind inexistente sau slabe: flori, frunze, partea aeriana a plantei, chiar si unele fructe.

Votati articolul

Cum se prepara o infuzie
Rating:
Nota: 4.16 din 5 - 16 voturi.

Comentarii 4 comentarii

iyoenih 09 Iulie 2022
http://slkjfdf.net/ - Epoiwim Ugugur amc.spse.infocasasigradina.ro.dhj.ui http://slkjfdf.net/
ejuyeley 09 Iulie 2022
http://slkjfdf.net/ - Imueva Uofirabuf rgx.fcpw.infocasasigradina.ro.pie.og http://slkjfdf.net/
etiteyecu 08 Iulie 2022
http://slkjfdf.net/ - Aciujati Ayeipame wlm.hjab.infocasasigradina.ro.cmn.li http://slkjfdf.net/
uwijasedow 08 Iulie 2022
http://slkjfdf.net/ - Olitat Ozhwiqix rji.dgwq.infocasasigradina.ro.hca.zw http://slkjfdf.net/

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 + 5 =