Congelarea si uscarea catinei albe

Congelarea si uscarea catinei albe
Fructele de catina sunt adevarate bombe vitaminice. Ele pot fi pastrate o perioada lunga de timp, fie in congelator, fie uscate. Iata care este procedeul corect.

Congelarea fructelor de catina

Fructele de catina se spala si se lasa la uscat pe o carpa curata, intr-un loc aerisit si curat. Apoi, se tin mai intai la frigider, cateva ore, intr-un vas acoperit. Dupa ce s-au racit, se trec in pungi curate care se leaga bine si se muta in congelator.

Este bine de stiut ca vitamina C se pastreaza in pulpa fructului congelat, dar dupa decongelare trebuie preparate si consumate repede.

Uscarea fructelor de catina

Uscarea catinei se face usor cu ajutorul aparatelor ce pot fi cumparate din comert. Uscatoarele de fructe se vand, in functie de capacitate si de marca, la preturi ce incep de la 150-200 lei.

Inainte de uscare, fructele se spala si se curata de impuritati. Dupa operatiune ele isi pastreasza culoarea portocalie, au un gust acrisor, placut si miros caracteristic. Din cinci kilograme de fructe proaspete se obtine un singur kilogram de fructe uscate.

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.45 din 5 - 20 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 - 2 =