Tipuri de izolatii pentru locuinte

Tipuri de izolatii pentru locuinte
Casele moderne beneficiaza de trei tipuri de izolatii: impotriva sunetului (fonice), impotriva umezelii (hidrofuge) si impotriva frigului sau caldurii (termice).

Izolatiile hidrofuge sunt foarte importante in conditiile din tara noastra, unde, in functie de regiune, perioadele uscate alterneaza cu cele caracterizate prin precipitatii si umiditate excesiva. Pentru a apara cladirile impotriva actiunii distrugatoare a umezelii, care poate altera materialele de constructie si poate genera aparitia mucegaiurilor si igrasiei, locuintele se protejeaza cu ajutorul izolatiilor hidrofuge.

Ele se realizeaza cu mijloace moderne - folii speciale - sau clasice, precum carton bituminos, smoala, dispuse in straturi asezate la nivelul fundatiilor sau intre beton si zidarie.

De asemenea, si la nivelul podului si mansardei exista sisteme speciale menite sa impiedice formarea condensului. Aceste sisteme de izolatie sunt strans corelate cu cele termice.

Izolatiile termice protejeaza cladirea de padrunderea frigului sau a caldurii excesive. Se folosesc materiale precum vata minerala, placi de polistiren, pluta, placi fibrolemnoase sau chiar materiale ecologice precum lana, pamantul, hartia tocata si maruntita.

Izolatiile fonice opresc sau estompeaza trecerea sunetului din afara cladirii sau dintr-o incapere in alta. De regula, materialele folosite pentru izolatiile termice asigura si o buna izolatie fonica.

Votati articolul

Tipuri de izolatii pentru locuinte
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 1 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 5 =