Diferentele dintre rezervoarele WC, pe care le alegem?
Scurgerea continua de apa, cu debit mai mare sau mai mic, este cauzata de garnitura uzate sau de plutitorul care nu mai inchide fluxul de apa.
Daca inainte se foloseau binecunoscutele rezervoare montate la inaltime, care inchideau apa cu ajutorul unui clopot greu, astazi cele mai cunoscute sunt rezervoarele la semiinaltime sau rezervoarele din ceramica, montate direct pe vasul de toaleta.
In cazul acestora, mecanismul este ceva mai complicat si difera in functie de dispunerea furtunului de alimentare cu apa: lateral sau vertical.
Dezavantajele rezervoarelor ceramice sunt: proasta izolare termica, ceea ce duce la formarea condensului; necesita izolare suplimentara cu silicon, la baza, pentru ca adesea apar scurgeri de apa pe langa garnitura; inlocuirea mecanismului este mai dificila si mai scumpa decat in cazul rezervoarelor la semiinaltime.
Rezervoarele la semiinaltime sunt construite din plastic, sunt mai usoare si sunt izolate cu o camasa din polistiren. Nu fac condens, mecanismul este mai simplu, rezistent in timp, usor de inlocuit. Adesea, plutitorul este format dintr-o banala bucata de polistiren.
De aceea, din experienta personala pot sa spun ca mecanismele rezervoarelor dispuse la semiintaltime sunt mult mai fiabile, usor de schimbat sau de reparat. Singurul dezavantaj in cazul acestora este ingalbenirea plasticului in timp (dupa o perioada de 4-5 ani).
Comentarii 2 comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.