Lapte artificial?!

Lapte artificial?!
Rasfoind o carte veche am intalnit o reteta putin mai ciudata. Eu cred ca o sa o incerc cat de curand...Mai este vreun curajos?!
Se iau 2 l apa, incalzita la 50°C si i se adauga 1/2 lingura de sare, 700 g pulbere de malt si 100 g faina (inmuiata in prealabil in apa). Compozitia se amesteca pana se obtine o pasta moale, omogena. Se pune vasul pe foc si se mentine temperatura la 50°C o ora, amestecand fara oprire. Se ridica temperatura la 70°C, pentru inca o ora. Dupa trecerea timpului, lichidul se strecoara si se aduce volumul lichidului la 3 1, turnand apa clocotita peste reziduul retinut in strecuratoare. Cei trei litri de lichid se pun intr-un vas curat. In paralel se prepara o pasta din 50 g faina de griu, 75 g faina de soia si putina apa. Lichidul filtrat se pune pe foc si se aduce la fierbere, moment in care se incorporeaza pasta preparata anterior. Se continua fierberea inca 15 minute, dupa care lichidul se filtreaza printr-o panza deasa. Se spune ca se va obtine un lichid foarte nutritiv, cu gust placut.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 4 =